Begin

 

Ken jij dat gevoel van sprankeling in jou?  Die positieve tinteling, dat blijde, warme  gevoel?

Door een plotselinge  ingeving, een nieuw plan, een idee dat zo maar in je opkomt en waarvan je voelt: dit is het, dit is wat ik wil, dit is helemaal mij, dit is mijn bestemming.

Maar ook de twijfel: kan ik het wel, is het sowieso wel mogelijk, het is vast niet voor mij weggelegd…

En dan laat je je plan maar gaan, voel je je te bangig of verzet je je tegen jouw mooie ideeën.

Zo zonde, want weet je nog: die sprankeling, die positieve tinteling, die blijheid en warmte die het jou gaf?

Laat dat weer boven komen. Voel hoe het is als je jouw doel bereikt hebt. Zie voor je dat het al zo ver is, dat je jouw verlangen leeft, bezig bent met wat jij zo graag wilt, dat jij bent zoals jij wilt zijn.

Zo gaat het worden, zo zal het zijn, voor een deel is het al waarheid: omdat je voelt dat dit jouw pad is, het ligt in jou klaar en het is logisch, onvermijdelijk haast, dat jij het volgt.

Stap voor stap
Natuurlijk ben je er niet meteen. Maar iedere stap ernaartoe zal je verder brengen. Bedenk maar kleine tussenstappen. Neem ze in vertrouwen. Met in jouw hart je grote doel. Dat bereikbaarder wordt met iedere stap.  En als je weer twijfelt? Begrijp jezelf dan. Want iedere nieuwe stap kan lastig zijn, dat mag je best zo voelen. Keer daarna weer terug naar dat gevoel van sprankeling. Om je eraan te herinneren dat de weg naar je doel ook mooi is en het eindpunt nog mooier.

Deze woorden schrijf ik niet om je tot ondoordachte, rigoureuze keuzes te brengen. In ieder woord ligt mijn gevoel en de hoop dat jij je openstelt. Voor datgene wat je werkelijk wilt. Voor dat wat echt bij jou hoort. Voor dat wat jouw bestemming is. En dat je van daaruit doet wat je hart jouw influistert. In vertrouwen en met moed. Geloof er maar in. En weet dat ik in jou geloof.

Begin!

 

Yvonne Balvert

Coach voor eigenwaarde, rust, kracht en zelfvertrouwen

Voel Je Goed Coaching

Voel jij je onzeker of heb je moeite met een begin maken en je plannen/voornemens verder uitvoeren?

Kijk op https://www.voeljegoedcoaching.nl/coaching/

voor individuele coaching of op

https://www.voeljegoedcoaching.nl/workshops/

voor een workshop in een een groepje, bijvoorbeeld de workshop “Begin!”