Workshops

Wil jij meer eigenwaarde en zelfvertrouwen voelen? Of tot rust komen? Jouw kracht voelen? Makkelijker dingen los kunnen laten? En tijd en aandacht voor jezelf nemen? Kom naar de workshops, die ervoor zorgen dat jij je beter gaat voelen.

Scroll verder naar onderen zodat je meteen het aanbod ziet. Of mail of bel mij over jouw situatie en ik geef twee workshop tips: info@voeljegoedcoaching.nl/0623349130.

Ben jij graag creatief bezig? Kijk dan ook even hier:

https://www.voeljegoedcoaching.nl/creatieve-coachingsworkshops/

Algemene informatie

Onderstaande workshops worden gegeven in mijn coachingspraktijk vanaf 2 tot maximaal 3 personen of naar wens online. Geef je je met elkaar op, dan overleggen we over de data. Of meld je alleen aan, we vormen een groepje met andere belangstellenden. Maar met een grote groep deelnemen kan ook: laat het mij weten, we plannen data en regelen ruimte in overleg, bijvoorbeeld in ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. 

Neem je deel aan een workshop van meerdere keren en mocht de eerste keer je niet bevallen? De betaling is dan voor die ene bijeenkomst. Waarschijnlijk is het waardevol en wil je verder. Dan is de betaling van het hele workshopbedrag in één keer of volgens afspraak in termijnen. Een keer verhinderd? Dan ontvang je de informatie om toch verder te kunnen. Daarom vervallen de kosten niet. 

Breder op persoonlijke onderwerpen ingaan, diepere achtergronden bespreken? En daarbij precies op jouw situatie afgestemde hulp? Kies dan voor individuele coaching.

Werkwijze

Er wordt gewerkt via gesprekken, oefeningen en praktische tips. Daarna toepasbaar in het dagelijkse leven. Na veel van deze workshops geef of stuur ik een hand-out of e-mail. Zodat je nog eens terug kunt kijken en het blijvende waarde heeft.

Stel gerust vragen en geef jezelf op via het opgaveformulier, via info@voeljegoedcoaching.nl of 06-23349130.

workshops coach voor eigenwaarde rust en kracht

  Met het versturen van dit formulier geef ik toestemming aan Voel je Goed Coaching om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring

  De vier treden van stilte

  Ben jij toe aan rust en eigenwaarde voelen? Doe dan mee. Met elkaar doen we inzichten op en nemen we de 4 treden met een bijpassende oefening:

  Herademen: op adem komen.

  Struikelen: wanneer ben je daar bang voor? Wat kan het je brengen en hoe kan je jezelf sterker voelen?

  Beminnen: in stilte gaan voelen dat jij ertoe doet.

  Uitreiken: verbondenheid voelen, stilte brengt je in de wereld. 

  We gebruiken schitterende beelden rond natuur en kunst en waardevolle vragen uit het boek “Eeuwenoude stilte” van Mirjam van de Vegt, samen met oefeningen van Voel je goed coaching. 

  Mooi om te zien én om te doen. Dus volg deze workshop. Zodat jij rustgevende stilte vindt.

  Datum in overleg.
  Workshop van ongeveer 2 uur.
  Investering in jezelf: 40 euro.

  Becoming

  Ontdek meer eigenwaarde en zelfvertrouwen. Ga voelen dat jij jouw ruimte mag innemen. Laat je stem meer en meer horen. En voel de positieve bijdrage die jij te brengen hebt, het moois van jouw verhaal. 

  Van verleden naar nu. In vertrouwen de toekomst tegemoet. 

  We doen opdrachten uit het boek “Becoming” van Michelle Obama, maar werken ook met oefeningen en materiaal van Voel je goed coaching.

  Duur: ongeveer 2 uur.
  Investering in jezelf: 40 euro.

  Microbreaks

  Een actieve workshop met een scala aan tips en oefeningen van 2 tot 5 minuten om meer rust en ontspanning te vinden in jouw dagelijkse leven. Handig kort. Zodat het jou ook lukt dit écht toe te gaan passen. We werken ongeveer 2 uur rond de onderwerpen aandacht, houding, adem en beweging.  Er worden samen enkele oefeningen uit het boek “100 Microbreaks” van Albert Sonnevelt gedaan. En  doen  eigen/andere oefeningen van Voel je goed coaching. Dus: praktisch en met een fijn resultaat. Kom naar deze workshop zodat ontspanning makkelijk toepasbaar wordt.

  Investering in jezelf: 40 euro.

  Inchecken bij jezelf

  Dé workshop om rust en eigenwaarde te vinden, lekker tot jezelf te komen. We gaan aan de slag met de Check-in cards. Omdat je ontdekt hoe jij regelmatig kunt inchecken bij jezelf is deze workshop ook lekker praktisch. Ook kies je een Check-in card rond een voor jouw gewenst onderwerp. Zodat het inchecken extra waarde krijgt voor jou. Een workshop die jouw dagelijkse leven fijner gaat maken.

  Investering in jezelf: 40 euro. Duur ongeveer 2 uur.

  Gedachtekracht

  Wil jij meer vertrouwen voelen, positiever denken? Over jezelf, anderen, je toekomst? Tijdens deze workshop leer je hoe je je negatieve gedachtes om kunt zetten naar positieve, helpende gedachtes. Want de kracht van wat we denken is groot en heeft direct invloed op ons gevoelsleven. Dus: ontdek hoeveel fijner je je kunt voelen door je gedachtes op een prettige manier aan te pakken. Op naar een lichter leven.

  Investering in jezelf: 115 euro voor 3 x 2 uur.

  Powervrouwen

  Ontwikkel jouw kracht: 5 powervrouwen, hun krachtpunten en daarbij de koppeling naar jezelf: 

  want wat kan jij daarvan in je leven brengen? 

  Met vragen waarop je geen antwoord hoeft te hebben, maar die je op een fijne manier aan het denken zetten…Vind jouw inspirerende powervrouw en…ontdek die vrouw in jezelf!

  Investering: 40 euro.

  Take-a-Break

  Workshop waarin ontspannen en klein genieten centraal staan. Je kunt kiezen uit de thema’s: eigenwaarde, flow voelen, natuur, zelfvertrouwen, de 10 kernwoorden van mindfulness, gezondheid, minder piekeren, licht of ritme. 

  Praktische tips en oefeningen voor meer rust en energie in je dagelijkse leven. Ook doen we samen een fijne ontspanningsoefening. Dus je gaat altijd met een rustiger hoofd naar huis. 

  Geef bij je opgave even door voor welk thema je kiest.

  Investering in jezelf: 40 euro per thema van ongeveer 2 uur.

  Thuis op retraite

  Lekker tot rust komen, inspiratie, en kracht vinden rond thema’s als verwondering, stilte, bezieling? Dan is deze week iets voor jou. Via mail, dus prettig vanuit huis te volgen. 

  7 dagen lang ontvang je een video, audio-opname, werkbladen, opdrachten en tips. Zodat je fijn zelf hiermee aan de slag kan. 

  Opgave kan op ieder moment: mail “Retraite” naar info@voeljegoedcoaching.nl en ik laat jouw week zo spoedig mogelijk starten.

  Investering in jezelf: 15 euro.

  Zelfcompassie

  Ontdek jouw rust en eigenwaarde. Goed voor jezelf zorgen, aandacht voor jezelf hebben. Energiegevende, voedende dingen doen omdat jij dat verdient. Lukt dat jou? Veel mensen die bij mij komen zorgen heel goed voor anderen…maar voor zichzelf?

  Nu is het eens tijd voor jou! Inzichten en praktische oefeningen nav het boek “Zelfcompassie” van Kristin Neff, aangevuld met mijn eigen informatie en coachingsopdrachten waarvan ik heb gemerkt dat ze eigenwaarde geven en positiviteit brengen om jouw leven lichter te maken. Dus: op naar zelfcompassie.

  4 x  2 uur.

  Investering in jezelf: 155 euro.

  Imperfectie? Perfect!

  Is jouw leven minder leuk omdat je een perfectionist bent? Wil jij dingen altijd beter doen? Te veel doen? Anders zijn? Een beter uiterlijk hebben? En maakt dat je moe, gespannen? 

  Ontdek hoe je hier meer ontspannen mee om kunt gaan. 

  We gaan onze kritische gedachten signaleren, ontdekken hoe en waarom we de lat zo hoog leggen. Je gaat jezelf waarderen om wie je bent en wat je doet, met jouw imperfecties. Wat je ergens wel weet gaan we ook voelen: je hebt onvolkomenheden, maar je bent ook mooi zoals jij bent.

  Investering: 155 euro voor 4 x van ongeveer 2 uur.

  Omgaan met angst

  Wil jij angst aanpakken? Gaan voor een rustiger en vrijer gevoel? 

  Meer je gang kunnen gaan zoals jij dat wilt, zonder dat de spanning jou en jouw geluk blokkeert: het is echt mogelijk.  

  Kom naar deze workshop over hoe angst werkt. Leer jouw triggers precies kennen. En hoe deze op te vangen en om te buigen zijn. Zodat er meer ontspanning  komt.

  Iedere deelnemer maakt tijdens de workshop en met thuisopdrachten een eigen stappenplan. Zo ga jij op naar een goed gevoel voor jou. Met uitleg, samenvattingen en oefeningen op papier en/of via een internetlink of mijn audio-opnames, zodat je altijd terug kunt kijken/luisteren. 

  4x 2 uur.

  Investering in jouw gevoel en vrijheid: 155 euro.

  Begin!

  Onzeker over iets waarmee je wilt beginnen? Last van uitstelgedrag? Al eerder begonnen maar je haakte af? Deze workshop helpt jou te beginnen en …volhouden.

  Wat wil je in vertrouwen bereiken? Hoe zijn deze plannen ook echt uit te voeren

  Deze workshop gaat over dingen die belangrijk zijn om los te laten voor het bereiken van je doel. En wat jij precies wilt bereiken, we geven dit heldere bewoordingen en een duidelijk kader, zodat je goed voor je hebt waar je naartoe wilt. We kijken hóe dit haalbaar is, bedenken de stappen er naartoe. Wat zullen jouw hindernissen zijn? En hoe buigen we die om naar succesmomenten?

  De 4de bijeenkomst vindt na ongeveer twee maanden later plaats. Zodat het evaluatiemoment nog effectiever is. Hoe is het gegaan met jouw stappen? Welke succesmomenten en tegenslagen kwam je tegen? Hoe blijf je jezelf motiveren? 

  Investering in jezelf: 155 euro voor 4 keer 2 uur.

  Omgaan met pijn/lichamelijk ongemak

  Voel jij moeheid door pijn? 

  Heb je minder gevoel van eigenwaarde door lichamelijk ongemak? 

  Steeds maar weer tegengewerkt worden door pijn voelen of het moeten omgaan met andere lichamelijke klachten valt zo tegen.

  Maar gelukkig is er deze workshop. 

  Ik ben ervaringsdeskundige met reuma vanaf tweejarige leeftijd en heb een ruime ervaring als coach en paramedicus. Dat maakt deze workshop extra effectief.

  Zo gaan we samen op weg naar het verleggen van focus op pijn en beperking naar meer ontspanning, eigenwaarde voelen en jouw mogelijkheden ontdekken. Zodat je je weer prettiger in je lijf gaat voelen.

  Aan de orde komen:

  *  Pijn: wat doet het met je?
  * De invloed van spierspanning en spierontspanning daarop.
  *  Focus van lichamelijk ongemak naar mogelijkheden.
  *  Het gaan voelen van vertrouwen in en waardering voor je lichaam.

  We werken met inzichten, oefeningen en praktische tips.

  Investering in jezelf: 80 euro voor twee keer van ongeveer 2 uur. 

  Grenzen stellen

  Vind jij het moeilijk om je grenzen te bewaken? Herkenbaar hoor 😉 We gaan het makkelijker maken en voor meer eigenwaarde en rust zorgen. Want tijdens deze workshop ontdek jij hoe je met grenzen omgaat en geef ik je inzichten, praktische tips en fijne oefeningen over:

  * Het eerder/makkelijker signaleren van je grenzen.
  * Wat je kunt doen als je daar over heen bent gegaan.
  * Grenzen stellen wat betreft activiteiten en tijdsverdeling.
  * En hoe je die kunt stellen naar anderen toe.
  * Een prettig gevoel hebben, ook als je grenzen stelt.

  Dus: op naar een goed gevoel voor jou!

  Investering: 155 euro voor 4x van ongeveer 2 uur. 

  De kracht van kwetsbaarheid

  Heb de moed om niet perfect te willen zijn. Ga aan de slag met schaamte omzetten naar vertrouwen en eigenwaarde voelen.

  Workshop rond de bestseller van Brené Brown.

  We voeren gesprekken naar aanleiding van het boek (je hoeft dit zelf niet aan te schaffen), doen er oefeningen bij en ontdekken zo:

  • Welke rol kwetsbaarheid speelt in IEDERS leven.
  • De “terugtrektrigger” bij het voelen van kwetsbaarheid.
  • Wat je kunt doen om van terugtrekken naar verbonden voelen te gaan.
  • Het positieve dat dat oplevert.
  • Hoeveel lichter het je leven maakt als je kunt leven volgens het “goed genoeg” principe.

  Zodat we ons sterk kunnen voelen met en in onze kwetsbaarheid.
  Zo’n mooie workshop!

  4 x 2 uur. 

  Investering: 155 euro. 

  Krachtig de winter door

  Voel jij je somber in de winter? Ontdek meer kracht. Gun jezelf nu een fijnere winter en kom mee doen.  

  De eerste keer hebben we het over de kracht in jezelf en hoe dat meer te voelen is. Tijdens de tweede bijeenkomst gaat het over dat wat jouw leven fijner maakt en je zult mooie lichtpuntjes ontdekken in jezelf en in jouw leven. De derde keer worden er praktische tips gegeven. Dus: direct toe te passen in het dagelijkse leven.

  Investering: 115 euro voor 3 keer 2 uur.

  Van oud naar nieuw

  Ieder jaar in december of januari: een workshop over hoe je makkelijker los kunt laten. Zodat we het nieuwe jaar in meer rust tegemoet kunnen gaan. En over hoe je makkelijker kunt bereiken wat jij wenst voor het nieuwe jaar.

  Dus: een fijne start voor jou.

  1x 2 uur.

  Investering: 40 euro.

  Omgaan met kritiek

  Hoe kan je beter tegen kritiek? Jouw eigenwaarde blijven voelen? Kritiek makkelijker loslaten en omzetten naar iets positiefs?

  Dat ontdekken we in deze workshop.

  Zodat je rustiger en positiever kunt leven.


  2 keer 2 uur, investering 80 euro.

  Genietend wandelen

  Maandelijks in het voorjaar en de zomer: ga mee en ontdek hoe je tot rust kunt komen en meer kunt genieten in de natuur, tijdens mindfull wandelen. Met fijne, simpele bewustwordingsoefeningen, een ontspanningsoefening en leuke natuurweetjes. Zodat je vol ontspanning en inspiratie naar huis gaat. 

  De locatie verschilt, in of rond Krimpen aan den IJssel. Ongeveer 3 kilometer. Je kunt je per keer opgeven hiervoor.

  Investering: 15 euro, ongeveer 1 1/2 uur.

  Spanning en ademklachten

  (Heb jij last van keelklachten? Vraag dan ook naar de workshop “Spanning en keelklachten”)

   

  Spanning en adem: we merken vaak dat deze gekoppeld zijn. Hoe zit dat precies en vooral…wat kan je doen om tot een rustige, vloeiende ademhaling komen? Uitleg en veel praktische oefeningen. Zodat je er ook thuis mee aan de slag kan.

  Deze workshop geef ik vanuit mijn expertise als coach én vanuit mijn vroegere beroep: logopedist.

  Dus: op naar rust voor jou!

  1x 2 uur.

  Investering: 40 euro.

  Voel jezelf lichter

  Een vernieuwende workshop: omgaan met overgewicht vanuit je zelfbeeld en jouw gevoel. Wat kan de achtergrond zijn van eetbuien? Hoe zie je jezelf en hoe zou je willen dat je naar jou keek? Voel je de waarde van jouw lichaam? Welke aanpak helpt om jezelf te steunen bij het lijnen? Zodat het lijnen effectief is én blijft? Hoe maak je een stappenplan? We gaan GEEN calorieën tellen en GEEN strenge eisen stellen. Maar wel ontdek je hoe jij achter jezelf kan gaan staan en daardoor makkelijker kunt bereiken wat je wilt. Niet alleen nu. Ook in de toekomst.

  6 x 2 uur. Investering in jezelf: 215  euro.

   

  Van falen naar stralen

  “O nee! Kan ik even verdwijnen?” Je hebt het gevoel een zo verkeerde opmerking te hebben gemaakt. Iets super doms gedaan te hebben. Een periode slecht bezig te zijn geweest. Heb jij het gevoel dat je hebt gefaald? Blijft dat gevoel maar rondcirkelen? Wil jij meer eigenwaarde gaan voelen, zelfvertrouwen krijgen? 

  Tijd om te weten en voelen hoe je het “faalgevoel” meer los kunt laten. Vertrouwen in jezelf kunt hebben. Zodat er een vrijer gevoel is. Nu en in de toekomst. Want dat ben jij waard.

  Investering: 115 euro voor 3 x 2 uur.

  Rust voor jou

  Door gesprek en oefeningen ontdekken we de diepere achtergronden over wat jou gestrest maakt. En waardoor je je precies gespannen voelt. Hoe spanning werkt en makkelijker los te laten is. Ook leer je gewoontes aan die rust en ontspanning brengen. We doen fijne ontspanningsoefeningen. Zodat je weer gaat herkennen, écht gaat voelen wat ontspanning eigenlijk is.

  Met praktische tips die direct toe te passen zijn in het dagelijks leven. Snel en makkelijk tijdens de dingen die je doet. Zodat er eindelijk eens rust komt voor jou.

  Investering: 155 euro voor 4 x 2 uur.

  Geloof in jezelf

  Ben jij klaar om in jezelf te gaan geloven? Jouw eigenwaarde te gaan voelen? Tijdens deze workshop gaan we kijken naar jouw zelfbeeld. Naar hoe en wie jij bent. En naar wie je zou willen zijn. We pakken zelfkritiek en het naar beneden halen van jezelf aan. Ontwikkelen een meer begripvolle houding, zelfondersteuning en zelfvertrouwen ontwikkelen. Zodat je steviger staat voor jezelf. Nu en in de toekomst.

  Dus: op naar geloof in jezelf. Zoals jij dat verdient.

  Investering: 215 euro voor 6 x 2 uur.