Zorgen voor jezelf?….!

Wat is dat toch voor velen moeilijk, inclusief mezelf: goed zorgen voor jezelf. Zoveel lastiger dan er voor een ander zijn. Voor je het weet ben je weer de hele dag goed geweest voor iemand anders en dan…Jezelf weer eens vergeten. Toch?

Zoals mijn sterke vader die jarenlang alles heeft gedaan om te zorgen voor mijn lieve moeder. En nu zij er niet meer is geen avondmaaltijd meer maakt.

En bij mij: ‘s ochtends maak ik in alle vroegte fruit schoon voor mijn lieve man om daar vervolgens de rest van de dag voor mezelf nauwelijks tijd voor te maken. 

Of op een trainingsdag waar iedereen zijn hand op stak toen er gevraagd werd: “Wie helpt er graag iemand anders”? De volgende vraag was: “Wie wordt er graag geholpen”? Bijna alle handen gingen naar beneden.

En dan jij, die klaar staat voor een ander. En jezelf zo weinig gunt. 

 

Het is nu tijd voor jou

Ik wil je vanuit het diepst van mij zeggen: het is zo liefdevol van jou. Ik bewonder je erom en het is fijn dat jij het zo doet. De wereld heeft mensen zoals jij nodig.

Maar ook: jij hebt jezelf nodig. Alles wat je hebt gedaan en doet: het is goed zo. Maar nu is het tijd voor jou. Om er voor jezelf te zijn. Jezelf te koesteren, omdat jij dat verdient. Je eigenwaarde te voelen en te weten: ik verdien het om op de beste manier voor mezelf te zorgen. Zoals ik voor anderen doe. En dat nu voor mij. 

Voel dit maar lieve jij. Omdat je het waard bent.

Want weet je: als je blijft zeggen dit ga ik doen als… 

Ik het rustiger heb. 

Mijn kinderen groter zijn. 

Dit project voorbij is.

Enz, enz… 

Dan gaat het moment nooit komen. Want er is altijd weer een andere “als”. Nu is nu. En nu is jouw kans. Vandaag moet het gaan gebeuren. Dat je voelt dat iedereen belangrijk is. Maar de belangrijkste persoon in jouw leven? Dat ben JIJ. 

Wat ga jij NU voor jezelf doen om goed voor jezelf te zorgen?

Yvonne Balvert

Coach voor eigenwaarde, rust, kracht en zelfvertrouwen

Voel je goed coaching

* Mail me kort jouw situatie en je ontvangt 2 waardevolle tips: info@voeljegoedcoaching.nl

* Gesprekken en oefeningen waar je echt iets mee kan: Boek een gratis kennismakingsgesprek voor individuele coaching via het formulier hiernaast/hieronder of via

info@voeljegoedcoaching.nl/0623349130

Of kijk voor de workshops Zelfcompassie, Take-a-Break en Geloof in jezelf op 

https://www.voeljegoedcoaching.nl/workshops