Zorgen voor jezelf?….!

Lieve jij,

 

Vind jij, net als ik, goed voor jezelf zorgen moeilijk? Zoveel lastiger dan er voor een ander zijn? Voor je het weet ben je weer de hele dag goed geweest voor iemand anders en dan…O o, jezelf weer eens vergeten.

Zoals mijn sterke vader die jarenlang alles heeft gedaan om te zorgen voor mijn lieve moeder. En nu zij er niet meer is geen avondmaaltijd meer maakt.

Zoals ik: ‘s ochtends in alle vroegte maak ik fruit schoon voor mijn lieve vriend om daar vervolgens de rest van de dag voor mezelf geen tijd voor te maken. 

Zoals op een trainingsdag iedereen zijn hand op stak toen er gevraagd werd: wie helpt er graag iemand anders? De volgende vraag was: wie wordt er graag geholpen? Bijna alle handen gingen naar beneden.

Zoals jij, die klaar staat voor een ander. En jezelf zo weinig gunt. 

 

Ik wil je vanuit het diepst van mij zeggen: het is zo liefdevol van jou. Ik bewonder je erom en het is zo goed dat jij het zo doet. De wereld heeft mensen zoals jij nodig.

Maar vooral ook: jij hebt jezelf nodig. Alles wat je hebt gedaan en doet: het is goed zo. Maar nu is het tijd voor jou. Om er voor jezelf te zijn. Jezelf te koesteren, omdat jij dat verdient. Je eigenwaarde te voelen en te weten: ik verdien het om op de beste manier voor mezelf te zorgen. Zoals ik voor anderen doe. En dat nu voor mij.

Voel dit maar lieve jij. Omdat je het waard bent.

Wat ga jij nu voor jezelf doen?

 

Yvonne Balvert

Voel je goed coaching

 

Wil je hier hulp bij (gesprekken en oefeningen waar je echt iets mee kan)? Ik help je graag! 

info@voeljegoedcoaching.nl/0623349130

 

 

zorgen voor jezelf