Bloemlezing geluk

Zoveel woorden zijn er gesproken over geluk. Zoveel liedjes gezongen, zoveel onderzoeken gedaan. Uiteindelijk komt het erop neer: soms voel je je gelukkig, soms voel je je ongelukkig. Klinkt vrij logisch zou je zeggen. Totdat je je langere tijd ongelukkig voelt. En daar wil je vanaf, je verlangt zo naar een gelukkig gevoel. Er kunnen begrijpelijke redenen voor jouw ongelukkige gevoel zijn. Misschien zijn die redenen te beïnvloeden,waarschijnlijk heb je dat al geprobeerd. Bedenk dat JIJ het verdient je gelukkig te voelen.

Geluk als voortdurende “staat van zijn” is daarbij lastiger bereikbaar, iedereen kan zich wel gelukkigere en moeilijkere periodes in zijn of haar leven herinneren. Het geluk herkennen in simpele dingen, op elk moment dat het je gegeven wordt, dat is waar het om gaat. En het mooie ervan is: hoe moeilijk de tijd kan zijn die je meemaakt, ook dan zijn er die momenten van geluk. En met meer aandacht voor die dingen die een glimlach op ons gezicht brengen voelen we ons gelukkiger. Al is het eerst misschien maar een moment, als we ons daarin oefenen worden het meer momenten en veel momenten samen kunnen dan toch dat “geluk als staat van zijn” brengen.

Iedereen heeft zijn eigen momenten van geluk. Mogelijk helpt het mee als ik mijn eigen bloemlezing van geluk met je deel:

een lief woord van een bekende, de glimlach van een vreemdeling op straat, iemand kunnen helpen, witte wolkenkoppen in een strak blauwe lucht, stralende kinderogen, de heerlijk zachte vacht van mijn konijn, een kleurrijke vlinder opmerken, de diepste rust van meditatie voelen neerdalen, de melodie horen van een lied dat me echt iets zegt, de wondermooie rozen op mijn tafel bekijken, warme douchestralen voelen op mijn huid, de kracht voelen opkomen tijdens gebed, het kleurenpalet van herfstbomen bewonderen, een boek lezen dat me raakt, uitkijken over een heideveld, banen van zonnenstralen die tussen de wolken door schijnen, het licht dat een kaars uitstraalt, opkijken naar de hemel en dan heldere sterren zien, het schrijven van deze tekst……

Zoveel meer is er te bedenken, zoveel meer geluksmomenten zijn er te voelen. Maar er zijn ook tijden waarop deze momenten ons niet blij maken. Daarom wil ik iets met je afspreken: we bewaren deze tekst en lezen hem in moeilijke tijden weer en weer. Totdat de momenten die erin staan ons weer raken. Ons laten glimlachen. Ons gelukkig maken. Want dat geluk is er, gewoon in onszelf. En al kan het soms ver weg lijken, we vinden het altijd weer. En dan, eerder dan je zelf denkt, kan je je eigen bloemlezing van geluk schrijven.

Ik leef met je mee en hoop op jouw geluk!

Moeite met je gelukkig voelen? Wij gaan samen op weg naar een gelukkiger gevoel.
Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, je kunt dit handig zelf doen, bijvoorbeeld op mijn homepage:
Voel je goed coaching

Welkom.