Engel der vrijheid

In een winkel vol met beeldjes in allerlei soorten en maten zag ik haar: een engel, lieflijk en sereen. Voorzichtig houdt zij een duif vast. Zij ondersteunt hem, klaar om hem vrij te laten. De duif gaat de vrijheid tegemoet. Ik herkende hierin mezelf en zo velen, ook mensen die ik mag helpen. Wij zijn die engel. Ondersteunen onszelf en elkaar. En laten ons hart en geest, de duif, vrij.

Ken je dit gevoel?: Je wilt dingen in het leven veranderen, maar krijgt het niet voor elkaar. Praktische dingen, maar ook anders voelen, anders denken. Je hebt het gevoel dat het niet veranderen kan, dat alles je overkomt. Hoe je het ook probeert, er komt geen verandering. Tot je ontdekt dat al het proberen toch iets op gang brengt. Misschien niet meteen je meest gewenste resultaat, maar kleine veranderingen komen meer en meer voor. En zo kom je dichter bij je doel. Maar niet het doel is waar het om gaat, het draait om de weg ernaar toe. Tijdens het afleggen van die weg ontdek je dat je meer invloed hebt op alles dan je had gedacht. Je gedachten zaten je gevoel in de weg en andersom. En daarmee werd het bereiken van je doelen moeilijk.

Maar stukje bij beetje gaat dat de goede kant op. Want met het besef dat je gedachtes en je gevoelens je in de weg kunnen zitten, komt ook de vaststelling dat je je daarvan vrij kan maken. Al zijn dingen al ontelbare keren op een bepaalde manier gegaan, al zijn gedachtes en gevoelens al jaren zo, je kunt ze vanaf nu veranderen. Al zie je jezelf al tijden op dezelfde manier: vandaag kan het anders worden. JIJ kiest daarin en je kan in vrijheid je weg bepalen. Voel wat in jou ten diepste leeft. Kies je pad en ga het doelbewust. Erken op welke manier je jezelf en je doelen tegenwerkt, al is het misschien op kleine, onopvallende manieren. Iedere erkenning brengt je juist verder. Ontspan hierin, voel je kracht. En maak dan je weg vrij. De weg naar een mooi leven voor mooie jij!

Zoals de duif die in vrijheid vliegt, ondersteund door de engel.

Wil jij meer loskomen van beperkende gedachten en overtuigingen? Maak handig zelf jouw afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het plansysteem op mijn homepage: Voel je goed coaching of mail of bel mij gerust als je iets wilt vragen.