Zelfvertrouwen

Wat had ik er vroeger weinig van. En ja, terwijl ik dit schrijf denk ik na over het woord “had”. Maar ik besluit dat het terecht gekozen is. Ook nu heb ik in sommige situaties weinig zelfvertrouwen. Maar ik heb ontdekt hoe ik meer vertrouwen kan hebben. In het algemeen én in mezelf.

Tot ongeveer mijn 30ste was ik te bescheiden. Veel dingen deed ik daardoor niet, terwijl ik ze wel wilde (bijvoorbeeld contact leggen met mannen die ik erg leuk vond 😉 ) of omdat dacht dat er weinig anders mogelijk was (mijn werkplek als logopedist van destijds) De puberteit, mijn studie (toen logopedie), de liefde, gaan werken…het kostte veel spanning en energie. Nu weet ik: niet alleen door de reuma maar vooral omdat ik weinig zelfvertrouwen had.

Je bent net zoveel waard als ieder ander

Gelukkig was ik altijd wel positief ingesteld. En ben ik opgevoed met het gevoel “je bent net zoveel waard als ieder ander” Maar een “afwijkend” lichaam, een speciale school omdat ik toen vaak ziek was, vaak als “anders” gezien worden deden geen goed aan mijn gevoel voor eigenwaarde.

Totdat ik meer over gevoel ging lezen. Ontspanningsoefeningen en meditatie ging doen. Een tijdje naar een psycholoog ging. En ontdekte dat ik goed was in mijn werk. Een leuke vriendin ben. Een doorzetter ben en vol zit met positiviteit. Stukje bij beetje ook tav mezelf.

Nu zie ik dat ik de goede stappen nam, ook al had ik soms weinig zelfvertrouwen. ik ging naar de “gewone” middelbare school. Deed mijn presentaties op de logopedie-opleiding. Was goed in mijn werk. Ik liet me niet tegenhouden maar wat had het fijner, makkelijker gekund. Want toen ik meer zelfvertrouwen had wisselde ik van baan en weer later volgde ik mijn échte missie en werd ik coach. Ik ging bij leuke activiteitengroepen. Op relatiesites (zélfs de Wandeldate) én ik vond daar mijn lieve Paul.

Dat wil ik ook graag voor jou: dat jouw leven fijner, makkelijker is. Omdat je vertrouwen hebt. In jezelf. In jouw mogelijkheden. In jouw leven. Je bent het waard.

Ik help je graag <3

 

© Yvonne Balvert, coach voor eigenwaarde, rust, kracht en zelfvertrouwen Voel je goed coaching

Maak gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakings-/verkenningsgesprek. Handig zelf via mijn onlineplansysteem:

https://www.voeljegoedcoaching.nl

Of via info@voeljegoedcoaching.nl / 0623349130

Ik coach zowel vanuit mijn coachingspraktijk als online.

Blog zelfvetrouwen coach voor eigenwaarde