Hoe waardeer jij je lichaam?

Een persoonlijke vraag aan jou. Iets om over na te denken. Hoe waardeer jij je lichaam? Hoe zijn jouw gedachten erover? Hoe voel je je met, over jouw lichaam?

Ongeveer 14 jaar was ik toen er, na jarenlang jeugdreuma, bobbels op mijn polsen begonnen te ontstaan. Apart genoeg maakte ik me geen zorgen over mijn polsen, maar over of jongens mij nu nog wel leuk zouden vinden. Tja, 14 he 😉 Na veel pijn tot mijn tiende jaar was mijn lichaam rustig geworden. Maar nu ontstonden er dus andere vormen. Ik dacht even “wat lelijk”. Maar ik weet nog dat ik toen al kon denken “het zijn mijn polsen. Deel van mij, mooi zoals ze zijn.”

Comfortabel raken met je lichaam

Jaren later, ergens in mijn dertiger jaren kwam ik bij een orthopeed. “Ze zien eruit als kapstokhaken. En je bent er nog charmant mee ook.” Ze zien eruit als kapstokhaken. Zo. Boem. Dat kwam aan. En dat voor een arts. Maar thuis gekomen drong die tweede zin tot me door: en je bent er nog charmant mee ook. Charmant. Wat een compliment. Who cares about de kapstokhaken. Jammer dan, als mensen ze niet willen zien dan kijken ze maar niet. Hopelijk zien ze vooral mijn charme.

Waar het om gaat: een lichaam is zo mooi. Het kan zoveel. Perfect geregelde processen zijn er gaande in ons, voor ons. Om ons gezond te houden, Kracht te geven. Energie te geven. En als er iets met je lichaam aan de hand is doet het het uiterste om alles, zoveel als het kan, weer in orde te maken.

Heb jij een ziekte of beperkingen? Zou jij die pijnlijke enkel er weleens af willen schroeven? Van die stijve rug af willen? Vind je je dikke buik lelijk of kan je niet kijken naar de putjes in je bovenbenen? Weet ook dan dat jouw lichaam het waard is om lief te hebben. En ieder deel ervan. Gewoon, omdat het JOUW lichaam is.

Wat er ook met jouw lijf is en wat je er ook niet mooi aan vindt: weet dat het achter je staat. Er voor jou is. Mét jou is. Op ieder plekje, tot in iedere cel, probeert jouw lichaam zijn of haar best te doen. Speciaal voor jou. Dus geef het waarde. Zorg ervoor. Zo goed je maar kan. Vertrouw op jouw lijf. Heb het lief. En weet dat het jou liefheeft.

@ Yvonne Balvert, coach voor eigenwaarde, rust,kracht en zelvertrouwen Voel je goed coaching.


Moeite met het waarderen van jouw lichaam? 

Kom voor individuele coaching: maak een afspraak voor een gratis kennismakings-/verkenningsgesprek (of een vervolggesprek) via mijn online plansysteem op  

https://www.voeljegoedcoaching.nl

of via info@voeljegoedcoaching.nl of 0623349130.

Ik coach zowel vanuit mijn coachingspraktijk als online.

coach voor eigenwaarde rust en kracht