Je kan het

Voel jij dat? Kan jij tegen jezelf zeggen: je kan het?

Soms zijn we toe aan verandering. In leefomstandigheden, gedrag, overtuigingen, gevoelsleven…we willen op één of meerdere van deze vlakken een bepaald doel bereiken maar hoe doen we dat?

En al nemen we het ons vast voor om dingen te gaan veranderen en doen we dat ook:nog even en dan gaat het misschien weer net zoals het altijd was…of toch niet?

Niet als je de stap neemt om nu ECHT dingen te gaan veranderen. En erop vertrouwt dat JIJ dat kan!

 

Het volgende kan hierbij helpen:

  • Bedenk iets dat je graag wilt.
  • Formuleer dit in een positief doel, dus niet bijvoorbeeld: “ik wil niet meer te laat komen”, maar: “ ik neem de rust om op tijd te komen”. Of niet “ik wil niet zo onzeker zijn” maar: “ik voel zelfvertrouwen, ik kan dit”. Herhaal dit doel dagelijks een aantal keer in gedachten.
  • Bedenk hier kleine stappen bij. Ga dus niet meteen uit van het eindresultaat, maar neem stappen op weg naar dat eindresultaat. Iedere stap is er één in de goede richting.
  • Gun jezelf de moed die stappen de nemen.
  • Bedenk wat je tegen iemand anders zou zeggen om hem of haar te motiveren. Zeg dit tegen jezelf.
  • Steun jezelf door complimenten te geven als het voornemen lukt.
  • Wees vasthoudend en vriendelijk tegen jezelf als het even niet lukt. Je kan altijd weer opnieuw beginnen. En veranderingen kosten tijd. Het is slechts uitgesteld succes. En jij zorgt ervoor dat dat succes volgt.

 

Zo komen die veranderingen er echt, misschien eerst klein, later groter. Het gaat steeds om jouw inzet in combinatie met het nemen van de tijd om de veranderingen te laten plaatsvin-den. Langzaamaan komt er een verschuiving en dan ineens gaan de veranderingen je meer en meer opvallen.

Jouw plannen gaan lukken en zo ga je op naar een fijne toekomst, of beter gezegd: al een beter NU. Succes!

 

© Yvonne Balvert, coach voor eigenwaarde, rust, kracht en zelfvertrouwen, Voel je goed coaching.

 

Hulp nodig met uitvinden wat je wilt en dat ten uitvoer brengen? Een kennismakings/verkenningsgesprek is gratis. Ik coach zowel vanuit mijn praktijk als online. Maak handig zelf een afspraak via het online plansysteem op mijn homepage: https://www.voeljegoedcoaching.nl

of via info@voeljegoedcoaching.nl / 0623349130