Gun jezelf rust

Wat denk jij als jij dit leest: Gun jezelf rust?

Velen herkennen dit: er zijn dagen dat het werk maar door gaat, verplichtingen zich opstapelen, familie en vrienden je nodig hebben en overig sociaal leven aandacht en tijd kost. Altijd is er wel iets te doen en voor je het weet ben je dus ook steeds iets aan het doen. Het is goed om op tijd op de rem te trappen. Bewust al het geplan af te wisselen met vrije tijd. Momenten van niets doen in te plannen. Jezelf rust te gunnen, omdat jij het verdient je prettig te voelen.

Wat iemand rust geeft verschilt van persoon tot persoon. De één komt tot ontspanning tijdens het sporten, de ander bij het kijken naar een film of door naar muziek te luisteren.

Vaak hebben mensen het idee dat ze toch bezig moeten zijn tijdens het nemen van rust. En zo kan rust nemen nog best druk worden J. Hier wat ontspanningsmomenten die mij en vele anderen helpen om tot rust te komen, zomaar tussendoor, je hebt er nauwelijks iets bij nodig, behalve je aandacht. En voor diegenen die dat nutteloze tijd vinden: de meest creatieve ideeën, antwoorden op een moeilijke besluiten, oplossingen voor dingen waar je mee zit…komen juist op zulke momenten van rust.

Tips

– Richt de aandacht op je lichaam. Voel je voeten, stevig en goed rusten op de grond. Ga van onder naar boven al je spiergroepen af, ontspan ze, maak er meer ruimte. Harde plekken maak je zacht. Je zit breed, ruim met je zitvlak op de stoel. Ook je wangen en voorhoofd ontspan je. Dan van boven naar beneden nagaan of alles los aanvoelt. En de rust daalt in je neer.

– Neem iets in huis wat je mooi vindt. Een voorwerp, een bloem, wat dan ook. Neem het volledig waar: hoe ziet het eruit? De kleur, vorm, structuur, elk detail neem je in je op. Kijk hoe mooi het is. Geef het al je aandacht. En je voelt jezelf rustig worden..

– Als je ergens mee zit: vraag hulp aan “boven”. Of je gelovig bent of niet: in jezelf formuleren waar je mee zit, hulp daarbij vragen en er dan op vertrouwen dat het goede komt geeft je rust en kracht. En met bedenken waar je dankbaar voor bent, wat er mooi is aan jou en in je leven, versterk je die rust en kracht.

– Kijk naar de lucht. Hoe deze ook is, altijd is ze mooi. En symbool voor het leven: dreigend grauw, helder wit, grijs met een gouden randje, stralend blauw. Alles kan er zijn. Als het grauw is, het blauwe komt weer. Wolken drijven voorbij. Laat dat je rust geven.

– Zoek een mooie plek op. In de polder, aan het water, in een bos…ga zitten en kijk wat je ziet. Hoe mooi dat is. Voel de kracht van de natuur. Luister naar de geluiden. Geniet van dit moment. En een weldadige rust komt over je.

Voel de rust in jezelf en geniet ervan. Veel rust gewenst!

 

© Yvonne Balvert, coach voor eigenwaarde, rust, kracht en zelfvertrouwen Voel je goed coaching.

Is het moeilijk voor je om tot rust te komen? Plan nu handig zelf online een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakings-/verkenningsgesprek via mijn homepage

https://www.voeljegoedcoaching.nl

 

Of info@voeljegoedcoaching.nl/0623349130.