Geloof jij in jezelf ?

Een vraag waar je misschien niet vaak bij stil staat: Geloof jij in jezelf? En die vraag speelt toch een belangrijke rol in jouw leven. Elke dag weer. Bij alles wat je voelt, denkt, zegt en doet.

Ik hoop zo dat je “ja” kunt zeggen. “Ja, ik geloof in mezelf”.

Maar ik weet dat je op z’n minst twijfelt. Zoals ik en zovelen met jou. Want op veel momenten missen we het geloof in ons zelf.

Jíj bent het die jouw leven leidt

De enige die jouw leven leidt ben jij. Als jij niet in jezelf gelooft, als jij niet achter jezelf staat, wie zal dat dan doen? Natuurlijk, we hopen op liefdevolle mensen uit onze omgeving die met ons mee leven. De dingen zeggen die we graag willen horen en ons helpen. Ze kunnen ons zo optillen, ons op een mooie manier raken, inspireren het beste uit onszelf te halen.

Maar ik had het over jou. Want jij bent de enige die altijd bij jou is. Die jouw gedachtes en gevoelens heeft. Die tegen zichzelf praat en met die woorden zichzelf af kan breken, of…op kan bouwen. Op kan bouwen. Want zoveel geweldige voorbeelden zijn er van wat er bereikt werd door mensen die in zichzelf bleven geloven. Ook als ze de omstandigheden en anderen zo tegen hadden. Kijk maar eens of jij ook zo iemand kent. En voel de verbinding.

De verbinding met jezelf

Want jij? Ook jij bent zo iemand. Ook als je eerder niet dacht dat jij zo iemand was. Ook als jij denkt: “Ik? Nee, ik ben zo niet.” Neem nu het besluit: ik ben ook zo iemand. Stap voor stap zal jij het meer gaan voelen. En als je later terugkijkt…dan weet je: ja, inderdaad ben ik zo iemand. Ik hield vol. Ik ging voor waar ik in geloofde. Ik werd gesteund door iets hogers in mij. En het is me gelukt. 

Jij bent het die jouw gevoel bepaalt door goede, mooie dingen over jezelf te denken. Want die goede, mooie dingen zijn in jou. En je verdient het om dat te gaan voelen. Het zal je leven zoveel mooier, zoveel lichter maken.

Jij hebt jezelf nodig. Dus toe maar, zorg ervoor dat je er voor jezelf bent. En dat je kunt zeggen: “ja, ik geloof in mezelf”. Het zal je mooie ontwikkelingen opleveren.

 

© Yvonne Balvert, coach voor eigenwaarde, rust, kracht en zelfvertrouwen, Voel je goed coaching.

Moeite hiermee? Maak een afspraak voor individuele coaching, handig via het online plansysteem op mijn homepage: https://www.voeljegoedcoaching.nl

of via info@voeljegoedcoaching.nl  / 0623349130.

Je kunt ook kijken op https://www.voeljegoedcoaching.nl/coaching/

geloof in jezelf