Lieve single

Ik weet dat je je vaak alleen voelt.

Dat je je verhaal kwijt wilt als je thuis komt.

Steun wilt voelen als je het moeilijk hebt.

Samen leuke dingen wilt beleven.

En hopelijk kan je je verhaal kwijt. Krijg je steun. En beleef je leuke dingen. Daar ben je dankbaar voor. Je familie, je vrienden, ze betekenen veel voor je.

Die ene

Maar je zoekt naar die ene, met wie je écht het leven deelt. Die er voor je is. Het moois, maar ook verdriet samen met jou mee maakt. Iemand die over het algemeen je geluk vergroot en wat er moeilijk is zachter maakt. Diegene die jou sterker maakt. Met wie 1 plus 1 veelal 3 of nog meer is.

Na lang alleen te zijn geweest begin je te denken dat diegene er niet is. Je gaat misschien twijfelen aan jezelf: waarom lukt het bij anderen wel om een fijne relatie te hebben en bij mij niet? Wat is er mis met mij?

Er is niets mis met jou. Jij verdient een fijn, mooi iemand, net zo goed als ieder ander. De tijd heeft dat in petto voor je. Omdat de liefde al in jou is. Leef de liefde en de liefde zal naar jou toe komen. Als je je twijfels opzij zet. Als je je eigen, veilige, compleet door jou geregelde bestaan op durft te geven. Als je erop vertrouwt dat jij de liefde zo waard bent. En stappen neemt op weg naar jouw geluk.

Eerst zonder, daarna met relatie

Tot mijn 42ste was ik zonder relatie. Er waren verliefdheden, teleurstellingen, iets wat op een relatie leek, verdriet om de liefde. En toen, bijna 3 jaar geleden, was daar Paul. En liefde. En geluk. Ook moeilijkheden en verdriet, want dat je alleen maar gelukkig bent samen is natuurlijk onmogelijk. Maar samen, echt samen, ga je er ook in die tijden voor. Vóór Paul was ik ook vaak gelukkig. Maar ik miste wel het echte samenleven. Nu ben ik gelukkiger. Dat gun ik jou ook zo.

Sta achter jezelf

En toch wil ik je vanuit het diepst van mezelf zeggen: wees ook gelukkig alleen. Want alleen jij kan jouw leven leven. Op sommige momenten in je leven sta je er alleen voor, ook als je met iemand samen bent. Voel je verbonden met anderen, in welke omgang met elkaar dan ook. Geef liefde aan anderen, in welke vorm dan ook. Probeer je leven mooi te maken. Zorg dat je er voor jezelf bent. Goed voor jezelf zorgt. Jezelf koestert, omdat jij dat verdient.

Verwacht dat alles ook in een relatie. En de ander mag dat van jou verwachten. Ga jouw grote waarde voelen. En die waarde heb je. Of je nu alleen bent of samen: die waarde is een gegeven. Van daaruit zal jij de juiste vinden. Ondanks twijfels en gedoe in jezelf zal je voelen dat hij/zij de goede is. Of je ontdekt dat je als single gelukkiger bent. Geloof erin dat dat wat jij wilt bereikbaar is voor jou. Neem het besluit dat het zo zal gaan. Alles zal zich ontvouwen, precies zoals het moet zijn.

Veel geluk gewenst!

 

© Yvonne Balvert, coach voor eigenwaarde, rust, kracht en zelfvertrouwen, Voel je goed coaching.

Moeite met single zijn, op weg naar een relatie of in een lastige relatie/een moeilijk huwelijk: maak een afspraak voor een gratis kennismakings-verkenningsgesprek voor individuele coaching. Handig via mijn online plansysteem op mijn homepage:

https://www.voeljegoedcoaching.nl

Of via: info@voeljegoedcoaching.nl / 0623349130

 

 

Lieve single